مجموعه فرهنگی یاس کبود

این وبلاگ جهت انتشار مطالب مذهبی و بیان آموزه های والای دین مبین اسلام و همچنین برنامه های این مجموعه فرهنگی به استحضار می رسد. ضمن عرض خیر مقدم، حضورتان را گرامی می داریم.

مجموعه فرهنگی یاس کبود

این وبلاگ جهت انتشار مطالب مذهبی و بیان آموزه های والای دین مبین اسلام و همچنین برنامه های این مجموعه فرهنگی به استحضار می رسد. ضمن عرض خیر مقدم، حضورتان را گرامی می داریم.

کریم اهل بیت می آید ... .




 چی میشه همچین شبی حاجت ما روا باشه



 جشن تولد حسن توی بقیع به پا بشه 





به مناسبت میلاد کریم اهل بیت


امام حسن مجتبی(ع)


جشن میلادی در مجموعه فرهنگی یاس کبود برپا می گردد.

 


 مراسم پنجشنبه مورخ 1392/05/03 در محل مجموعه فرهنگی یاس کبود به 


آدرس تهرانپارس، شهرک گلستان، کوچه بهار شرقی، پلاک 19 از افطار برقرار


می باشد.


حضور پر از مهر شما را گرامی می داریم.

 


ولادت امام حسن مجتبی (ع) کریم اهل بیت فرخنده و مبارک باد.



آن را که ولایت1حسن نیست       طاعات قبول ذوالمنن2 نیست

از بعد علی قبای لولاک3          جز در خور قامت حسن نیست

آن را که محبت تو ای شاه              چون پاک روان به ملک تن نیست

در حیرتم آنکه این چنین کس           چون مرغ چرا به بابزن4 نیست

خاک ره هندوی5 تو باشد         مشکی که به خطه ختن نیست

چون بازوی تو به کسر اصنام6      نیروی خلیل بت‌شکن نیست

چون است که دشمن تو ای شاه    برگردنش از قضا رسن نیست

بی نور تو عرش مستقر نه                      بی رای تو عقل موتمن7 نیست

ای شاه قرین یک غلامت       صد همچو اویس در قرن نیست

جز مهر تو مایه جنان نه     جز مدح تو زینت سخن نیست

بی‌ خاتم مهر تو فرشته      جز جان بلیس8 اهرمن نیست

من بنده دودمان اویم         حقا که درین سخن، سخن نیست

بی مهر علی و آل پاکش        آسوده «هما» روان به تن نیست

 




ادامه مطلب ...

اخلاق و فضائل امام حسن (ع)

اخلاق و فضائل امام حسن (ع(

 


تعالی شخصیت معنوی انسان، از والاترین و مقدس ترین اهداف پیشوایان دین بوده است. آنان با تحمل مشقت های بسیار در این مسیر، تمامی همّ خویش را بر آن گذاشتند تا اخلاق نیک را با شیوه های رفتاری و گفتاری خویش به آدمی بیاموزند واو را از زشتی ها به دور داشته، متوجه حقیقت والای انسانی و ارزش سترگش کنند. در این میان نقش برجسته امام مجتبی(علیه السلام) بسیار چشم گیر جلوه می نماید. از این رو، برآن شدیم که با تأملی کوتاه در رفتارهای اجتماعی امام مجتبی(علیه السلام) دریچه ای به بی کران سجایای اخلاقی آن امام همام بگشاییم.

 

 

ادامه مطلب ...

همگی وارد جهنم می‌شوید

در مورد آیۀ شریفۀ سورۀ مبارکۀ مریم که می‌فرماید: «شما همگی وارد جهنم می‌شوید و آنگاه اگر فضل خدا شامل حالتان شود، از آن بیرون می آیید» کمی بیشتر توضیح دهید، آیا مقصد همۀ ما جهنم است و آیا همۀ ما حداقل یکبار جهنم را ملاقات خواهیم کرد؟


دو آیۀ مورد نظر یکی از آیاتی است که میان مفسران گفتگوی دامنه‌داری دارد. هر کس به‌گونه‌ای معنا کرده‌است، آن هم براساس اینکه منظور از ورود در جمله «ان منکم الا واردها »چیست؟
اصل آیات این است: « و ان منکم الا واردها کان علی ربک حتماً مقضیاً ثمَّ ننجر الذین اتقوا و نذر الظالمین فیها جثیا»؛ «همۀ شما بدون استثناء وارد جهنم می‌شوید. این امری است حتمی و فرمانی است قطعی از پروردگارتان. پس آنها را که تقوا پیشه کرده‌اند، از آن رهایی می بخشیم و ظالمان را در حالی که از ضعف و به زانو در آمده‌اند در آن رها می‌کنیم». (1)
 
ادامه مطلب ...

ابو تراب یکی از زیباترین القاب امیرالمؤمنین حضرت علی (ع)


کارشناسان شبکه های وهابی لقب ابوتراب حضرت علی (ع) را منکر شدند.

ابو تراب در لغت به معناى پدر خاک، یا دمساز خاک، یا پدر و رئیس خاکیان است.
این لقب از محبوب‌ترین القاب در نزد امام علی (ع) و یکی از زیباترین القاب آن حضرت به شمار می‌آید.
شیخ علاء الدین سکتوارى در «محاضرة الأوائل، ص 113» گوید: نخستین کسى که به کنیه (ابو تراب) نامیده شد على بن ابى طالب (ع) است ، این کنیه را رسول خدا (ص) به او داد آن گاه که دید او بر روى زمین خوابیده و خاک بر پهلوى او نشسته است، از روى لطف و مهربانى به او فرمود: «برخیز اى ابو تراب». 
ادامه مطلب ...

چرا امیرمؤمنان (علیه السلام) از همسرش دفاع نکرد؟

طرح شبهه:

علی که شیر خدا و اسد الله الغالب بود و در قلعه خیبر را با یک دست بلند کرد، چگونه حاضر مى‌شود ببیند همسرش را در مقابل چشمانش کتک بزنند؛ اما هیچ واکنشى از خود نشان ندهد؟!


نقد و بررسی:

یکى از مهمترین شبهاتى که وهابی‌ها با تحریک احساسات مردم، به منظور انکار قضیه هجوم عمر بن خطاب وکتک زدن فاطمه زهرا سلام الله علیها مطرح مى‌کنند، این است که چرا امیرمؤمنان علیه السلام از همسرش دفاع نکرد؟ 

مگر نه این که او اسد الله الغالب و شجاع‌ترین فرد زمان خود بود و ...

عالمان شیعه در طول تاریخ از این شبهه‌ پاسخ‌هاى گوناگونى داده‌اند که به اختصار به چند نکته بسنده مى‌کنیم. 

ادامه مطلب ...

موسیقی عرفانی از نگاه آیت‌الله جوادی‌آملی

آیت‌الله جوادی‌آملی در پاسخ به سوالی نظر خود را در خصوص نزدیک شدن به خدا از طریق موسیقی‌های عرفانی یا اشعار عارفانه اعلام کرد.

  آیا موسیقی‏‌های عرفانی یا اشعار عارفانه می‏‌تواند ما را به خدا نزدیک‏‌تر کند؟



انسان دارای بینش و گرایش است. از نظر بینش و علم، بسیاری از افراد، امکان ترقی دارند؛ یعنی این استعداد که خوب و بد را بفهمیم، در ما وجود دارد و با درس و بحث شکوفاتر می‏‌شود. همه ما در مسئله فهم خوب و بد، در یک مرز مشترک قرار داریم؛ یعنی هم بدها و همه خوب‌ها را به درستی تشخیص می‏‌دهیم

ادامه مطلب ...

رمضان، ماه میهمانی خدا مبارک.


ماه رمضان ماه خداوند، ماه نزول قرآن و از شریف‌ترین ماه‌های سال است. در این ماه درهای آسمان و بهشت گشوده و درهای جهنم بسته می‌شود، و عبادت در یکی از شب‌های آن ( شب قدر ) بهتر از عبادت هزار ماه است. 

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در خطبه شعبانیه خود درباره فضیلت و عظمت ماه رمضان فرموده است: «ای بندگان خدا! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما روی آورده است؛ ماهی که نزد خداوند بهترین ماه‌ها است؛ روزهایش بهترین روزها، شب‌هایش بهترین شب‌ها و ساعاتش بهترین ساعات است. 
بر مهمانی خداوند فرا خوانده شدید و از جمله اهل کرامت قرار گرفتید. در این ماه، نفس‌های شما تسبیح، خواب شما عبادت، عمل‌هایتان مقبول و دعاهایتان مستجاب است.
پس با نیت‌ای درست و دلی پاکیزه،‌ پروردگارتان را بخوانید تا شما را برای روزه داشتن و تلاوت قرآن توفیق دهد. بدبخت کسی است که از آمرزش خدا در این ماه عظیم محروم گردد. با گرسنگی و تشنگی در این ماه، به یاد گرسنگی و تشنگی قیامت باشید.»  

ادامه مطلب ...

آیت الله العظمی آخوند ملا حسینقلی همدانی



در دویست سال گذشته در عرفان شیعی کمتر شخصیتی به عظمت و استواری عارف بزرگوار و فرزانه ، آیت الله العظمی آخوند ملاحسینقلی همدانی رسیده است و عرصه معارف اسلامی چنین شخصیتی را میان استادان سیر و سلوک الی الله کمتر به خود دیده است. 

شخصیت بزرگواری که عارفان پس از او تا کنون تحت تأثیر عمیق اندیشه های بلند و آسمانی آن جناب بوده و هستند و همه کسانی که پس از او آمده اند در عرفان اسلامی خود را وامدار او دانسته اند. مطالب ذیل عمدتا از کتاب فرزانه قبیله عشق تالیف جناب محمد جواد نورمحمدی نقل شده است .

 آیت الله جناب آخوند ملاحسینقلی همدانی در جزینی به سال 1239 ق در روستای « شوند» از توابع همدان دیده به جهان گشود. 
 
ادامه مطلب ...

بشارت ظهور حضرت ختمی مرتبت در کتب مقدس پیش از دین مبین اسلام(2)



در انجیل یوحنا بشاراتی در بابهاى 14 و 15 و 16 (چاپ سال 1837 میلادى - لندن) وارد شده است و حضرت مسیح به نقل انجیل یوحنا از آمدن شخصى پس از خود به نام فارقلیط خبر داده است و قراین زیـادى گـواهـى مـى دهـد کـه مقصود از آن پیامبر اسلام مى باشد و ما براى روشن شدن مطلب مـتـون آیـات را بـا تـعـیـیـن بـاب و شماره از انجیل یاد شده نقل می نماییم.

اینک متون عـبـارات انجیل: اگر شما مرا دوست دارید, احکام مرا نگاه دارید و من از پدر خواهم خواست تا فارقلیط دیگرى به شما بدهد, تا ابد با شما خواهد ماند.
او روح حق و راستى است که جهان نمى تواند او را قبول کند: زیرا که او را نمى بیند و نمى شناسد, اما شما را مى شناسد, زیرا که نزد شما مى ماند و در شما خواهد بود. مـن ایـن سخنها را به شما گفته ام وقتى که با شما بودم, لکن آن فارقلیط که پدر او را به اسـم مـن خـواهد فرستاد, شما را هر چیز خواهد آموخت و هر چیز من به شما گفته ام به یاد شما خواهد آورد. حالا قبل از وقوع به شما خبر دادم تا وقتى که واقع گردد ایمان آورید. چـون آن فـارقـلیط که من از جانب پدر به شما خواهم فرستاد, روح راستى که از طرف پدر مى آید او درباره من شهادت خواهد داد.

  ادامه مطلب ...

دستور العملی از سالک ربانی حاج میرزا جواد آقای ملکی تیریزی به جناب آیه الله حاج شیخ محمد حسین کمپانی ( رضوان الله تعالی علیهما )

برای رسیدن به مقامات معنوی و شناخت حقایق عالم باید مواردی را رعایتنمود و از دستوراتی پیروی نمود یکی از این دستورات به شرح زیر می باشد .

و این دستور العملی است که سالک ربانی حاج میرزا جواد آقای ملکی تیریزیبه جناب آیه الله حاج شیخ محمد حسین کمپانی ( رضوان الله تعالی علیهما ) ارسال داشته است .


بسم الله الرحمن الرحیم

طریق مطلوب را برای راه معرفت نفس گفتند : چون نفس انسانی تا از عالممثال خود نگذ شته به عالم عقلی نخواهد رسید، و تا به عالم عقلی نرسیدهحقیقت معرفت حاصل نبوده و به مطلوب نخواهد رسید، لذا به جهت اتمام اینمقصود مرحوم مغفور جزاه الله عنا خیر جزاء المعلمین می فرمود که:باید انسان یک مقدار زیاده بر معمول تقلیل غذا و استراحت بکند تا جنبهحیوانیت کمتر، و روحانیت قوت بگیرد، و میزان آن را هم چنین فرمود: کهانسان اولا" روز و شب زیاده از دو مرتبه غذا نخورد حتی تنقل ما بینالغذائین نکند . ثانیا" هر وقت غذا می خورد باید مثلا" یک ساعت بعد ازگرسنگی بخورد، و آن قدر بخورد که تمام سیر نشود ، این در کم غذا و اماکیفش باید غیر از آداب معروفه، گوشت زیاد نخورد ، به این معنی که شب وروز هر دو نخورد، و در هر هفته دو سه دفعه هر دو را یعنی هم روز و هم شبرا ترک کند ، و یکی هم اگر بتواند للتکیف نخورد ، ولا محاله آجیل خورنباشد و اگر احیانا" وقتی نفسش زیاد مطالبه آجیل کرد استخاره کند و اگربتواند روزه های سه روز هر ماه را ترک نکند.

 
ادامه مطلب ...

کوثر قرآن

آیت‌الله العظمی جوادی آملی



گفتارو نوشتار، هرچند بلند و پرمعنا و نغز و رسا باشد، توان معرفی شخصی را که اصلش از عالم ملکوت و شاخ و برگش در جهان ناسوت گسترده است را ندارد؛ زیرا کلام حقیقتی این‌سویی و موجود ملکوتی آن‌سویی است و لذا قرآن چهره دنیایی خود را از دریچه کلام توصیف می‌کند، لیکن سیمای لوح محفوظی او لفظ و کلام نمی‌شناسد. وقتی سخن از موجودی است که زهره سما و زهرای زمین است[1]، وجودی که عرش و فرش، فرش هستی اوست و چهره‌ای که ثمره نتیجه هستی است[2]، قلم سرافکنده و از ناوک او عرق خجلت بر صفحه کاغذ می‌نشیند و زبان، الکن و تنها شیون و ناله اخرس را دارد. شخصیتی که بعنوان کوثر به حبیب خدا رسول اکرم (ص) عطا شده است[3]. بیاییم قدمگاه وجودش را سجده‌گاه عشق و رایحه دلنواز هستی‌اش را بشارت رضوان‌الله بدانیم: " اذا اشتقت الی الجنه شممت رائحه فاطمه"[4] و به‌مقدار توان، کوثر وجودی اش را در ظرف هستی مالامال گردانیم؛ زهرایی که در سیر عشق به پروردگارش سبقت گرفته؛ بلکه الگوی همه عاشقان شده.


  ادامه مطلب ...

بشارت ظهور حضرت ختمی مرتبت در کتب مقدس پیش از دین مبین اسلام


در تمام کتب مقدس پیش از اسلام نسبت به ظهور حضرت ختمی مرتبت سخن به میان آمده و مردم را به حضور وی بشارت داده شده است.



ظهور پیامبر اسلام ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ بنا بر آن چه که در قرآن آمده در کتب ادیان پیشین از جمله در دین مسیح و دین یهود مژده و بشارت داده شده است چنان که خداوند در قرآن کریم می فرماید:
آنان که پیروی می کنند از پیامبر نبی امی که نام و بشارت او را نزد خود در تورات و انجیل می یابند( اعراف /۱۵۷)

 
ادامه مطلب ...

خاتَم و خاتِم

بیاناتی از استاد آیت الله محمد شجاعی درخصوص امام زمان صلوات الله علیه

بسم الله الرحمن الرحیم

انشاالله خدا هیچ وقت ما و شما را از امام زمان سلام الله علیه جدا نکند؛ اعمالی که من و شما داریم هر روز به اذن الله به امام زمان صلوات الله علیه، عرضه می شود؛ حضرت بقیة الله سلام الله علیه و عَجّل الله تعالی فی فرجه، هم خاتــَم هست و هم خاتـِم.   

چند جمله  از علماء و عرفای اهل سنت عرض می کنم، از یَنابیع المَودّة که کتاب عالِم حنفی است، عارف و عامل بوده و خیلی هم مرید داشته است ...

از ینابیع المودة است درخصوص این آیه: قُل لا اَسئلُکُم عَلیه اَجراً اِلّا المَوَدةَ فِی القُربی، بگو به همه مردم من در برابر این رسالت هیچ اجری نمی خواهم مگر با اهل بیت من خوب رفتار کنید و از در دوستی بیایید. که خیلی خوب آمده اند!!.

  ادامه مطلب ...

وفات حسین بن روح نوبختی ایرانی - سومین نایب خاص امام زمان - در هجدهم شعبان المعظم

حسین بن روح نوبختی، (نام کامل: شیخ ابوالقاسم حسین بن روح بن ابی بحر نوبختی) سومین نایب خاص (سفیر) امام زمان در دوران غیبت صغری با ملیتی ایرانیاز شهر قم


  ادامه مطلب ...

او می آید ...!


میلاد منجی عالم بشریت، مهدی موعود، گل زیبای نرجس مبارک.



دوازدهمین پیشوای شیعیان، بنابر مشهورترین اقوال، در شب جمعه نیمه‏شعبان سال 255 ق . در شهر سامرا دیده به جهان گشود. پدرش امام حسن عسکری علیه السلام جز او فرزندی نه پنهان و نه آشکار به جا نگذاشت و او را نیز در پنهان و خفا نگهداری فرمود.

مادر بزرگوار آن حضرت بانویی شایسته به نام «نرجس‏» بود که به نام‏های دیگری چون «سوسن‏»، «صیقل‏» یا «صقیل‏» و «ملیکه‏» نیز نامیده شده است. او دختر «یوشعا» پسر قیصر روم و از نوادگان «شمعون‏» یکی از حواریان مسیح علیه السلام بود که به طریقی معجزه‏آسا از سوی خداوند برای همسری امام یازدهم برگزیده شد.


  ادامه مطلب ...

میلاد قطب عالم امکان، یوسف زهرا، حضرت بقیة ا... الاعظم (عج) بر تمامی عالم امکان مبارک باد.


بیایید با هم خورشید را باور کنیم و به ماهتاب رحمت حق دل بندیم .
بیایید به دریاها بپیوندیم و بوسه نسیم را بر روح خسته دردمندى احساس کنیم .
بیایید پیش از آمدن عید، عیدى بگیریم .
سخن وصی بر حق پیامبر خدا را مى‏شنوید؟ گفتار او گوش آسمانى مى‏خواهد نه گوش زمینى.

 
ادامه مطلب ...

پاسخ حضرت استاد علامه جوادی آملی به چهار شبهه در خصوص امام زمان (عجل ا... تعالی فرجه الشریف)

 آنچه در ذیل می‌آید، پاسخ آیت‌الله جوادی آملی به پرسش‌هایی پیرامون مهدویت است.


1. مسئله وجود مقدس امام زمان‏((- (عج) از نظر فلسفی چگونه توجیه می‏شود؟ آیا دلیل فلسفی بر اثبات وجود آن حضرت وجود دارد؟

درباره وجود مبارک حضرت حجّت‏( (عج) «برهان عقلی بر امکان» اقامه می‏شود؛ یعنی بر اساس حکم عقل، ممکن است انسان کاملی عمر طولانی داشته باشد.

ما به دیدن عمرهای کوتاه عادت کرده‌ایم. اما اگر شخصی، از همه علل و عوامل طبیعی آگاه باشد و آنچه برای او سودمند است، فراهم کند و از آنچه برای او زیانبار است بپرهیزد، می‏تواند عمر طولانی داشته باشد. این مسئله خارق عادت است؛ نه خارق عقل. «معجزه» هم چیزی خارق عادت است، نه خارق عقل. علم نیز به چنین چیزی راه نیافته است، زیرا علم به امور عادی راه دارد؛ نه امور غیر عادی. کرامت نیز در امور خلاف عادت جاری است.

  ادامه مطلب ...